Skip to main content

Få gode råd, inspiration og ny viden

 • Læs vores artikler

  Klik her og få mere viden og bliv inspireret af vores artikler om varmepumpeløsninger.

 • Den lille blå om varmepumper

  Fremtiden tilhører varmepumperne

  “Den lille blå om Varmepumper” er et godt redskab til
  at danne sig et overblik over varmepumpeområdet.


  Spar på kræfterne! Vaillants varmepumper er nu billigere end pillefyr – også i drift

  Spar på kræfterne! Vaillants varmepumper er nu billigere end pillefyr – også i drift

  Den tidligere prisfordel ved indkøb, er efter de nye tilskud til varmepumper ikke eksisterende. Samtidig er driftsbesparelsen endnu højere, når der vælges en varmepumpe.

  Har du allerede et pillefyr, kan du få tilskud til en varmepumpe

  På sparenergi.dk kan du se, hvad du kan spare på en Vaillant varmepumpe ved udskiftning af oliefyr og pillefyr. Du kan også se, hvor meget du sparer på varmeregningen.

  Men der er mere end økonomi Det er svært at sætte pris på en øm ryg, fordi du har slæbt træpiller. Mange pillefyr slukker desuden også om sommeren, det sker ikke ved en varmepumpe. Risikoen for, at nogle træpiller indeholder ”urent” træ, der forurener, er også stor.

  Vaillant varmepumpe
  Vaillant aroTHERM plus varmepumpe

  Højere temperatur – lavere miljøbelastning

  En af de store fordele ved pillefyr er den høje fremløbstemperatur. Det gør dem særligt velegnet til beboelser med ældre radiatorer, der kræver lidt mere varme for at fungere optimalt.
  Men nu har Vaillants forskere fundet ud af at bruge et naturligt kølemiddel, som har et CO2 aftryk, der er 700 gange mindre end tidligere (fra 2080 kg til 3 kgCO2 pr. kg kølemiddel) – også giver højere fremløbstemperatur: Op til 75° C.
  Vaillant er tysk kvalitet med 14.000 ansatte, der er fokuseret på varmeløsninger. Og kun det. Med de nye tilskud, så er tiden inde til at se nærmere på Vaillant.dk/varmepumper.
  Og så piller vi ikke mere ved det.

  Mød en familie, der netop har fået en ny Vaillant varmepumpe

  Hvordan fungerer udskiftningen fra oliefyr til varmepumpe i praksis? Den første familie, der har udskiftet deres oliefyr med en Vaillant aroTHERM plus varmepumpe, fortæller i en lille film, hvordan det foregår og de overvejelser, der gik forud, samt de store besparelser, det resulterede i.

  Se filmen på vaillant.dk  Familie sparer 89% på varmeregningen og skåner miljøet

  Første luft til vand varmepumpe med naturligt kølemiddel installeret i Danmark. Varmepumpen er ensbetydende med store besparelser på varmeregningen og klimabelastningen.
  Vaillant varmepumpe
  Ingeniør Per Grunert ved siden af den nye varmepumpe

  En ingeniør i Hørsholm har fået Danmarks første varmepumpe med det naturlige kølemiddel, R290, som både er ekstremt klimavenlig og kan skabe en høj fremløbstemperatur til radiatorer. Varmepumpen trækker varmen ud af luften og bruger den til at varme boligen op. Det er betydeligt mere økonomisk end det mere traditionelle oliefyr.

  Afløser for gammelt oliefyr
  Det er ingeniør Per Grunert, der har fået installeret Danmarks første nye Vaillantvarmepumpe af typen aroTHERM plus.
  – Jeg har stået i kø i flere måneder, siger Per Grunert og fortsætter: – Før da, havde jeg i årevis ledt efter afløseren for vores gamle oliefyr. Varmepumper har hidtil haft problemer med at give de eksisterende radiatorer tilstrækkelig varme. Her kan vi komme op på 75° C, og der kan hentes varme ud af luften – helt ned til -25° C.
  Per Grunert er tidligere kvalitetschef i Bolius og nu selvstændig rådgivende ingeniør, så han ved, hvad han taler om.

  Sparer 89% på varmeregningen og 88% på klimaet
  – Det, der overraskede mig mest, er, hvor hurtigt investeringen er tilbagebetalt,fortæller Per Grunert.
  – Vi bor i et hus på 300 m2 og investererede 110.000 kroner. Til gengæld sparer den os for ca. 30.000 kr. i varme og el om året. Så på tre år er investeringen tilbagebetalt. Dertil kommer besparelsen for klimaet: Vi udleder 7 tons mindre CO2 pr. år. Det er 88% mindre end før.
  Anlægget blev installeret af Enovo a+, København, på én dag. Direktør Martin Falch Rasmussen er ikke bange for at kalde Vaillants anvendelse af det naturlige kølemiddel for et både teknologisk, grønt og kommercielt gennembrud for varmepumper. Det har baggrund i, at det tidligere anvendte meget miljøskadelige kølemiddel for første gang er erstattet af R290, med en miljø- og CO2-effekt på næsten nul. Den samlede CO2 belastning for kølemidlet er faldet fra 3.760 kg til 1,8 kg CO2.

  – Ja det er rart at sidde i sin have og tænke på, at man hver dag gør noget for klimaet og ens økonomi slutter Per Grunert

  Ekstremt lydsvag
  Noget andet, der også har imponeret Per Grunert, er lydniveauet. Med kun 28dB(A) på en afstand af 3 m i lydløs tilstand, har aroTHERM plus også den praktiske fordel, at man kan placere udendørsdelen tæt på skel. Dermed generer varmepumpen hverken beboerne eller naboen.
  Se videoen, hvor Per Grunert fortæller om sin nye varmepumpe

  Vaillant aroTHERM plus

  • Sparer over 80% på varmeudgifterne
  • Rekordhøj fremløbstemperatur
  • Perfekt til modernisering og nybyggeri
  • Naturligt kølemiddel med lavt CO2 aftryk –
   fra 3.760 kg til 1,8 kg
  • Energimærke op til A+++
  • Meget lydsvag – kun 28 db(A) fra 3 m
  • Effektiv fra -25° C
  • Tilskud til varmepumpe
  • Kort tilbagebetalingstid


  geoTHERM jordvarmepumpe
  geoTHERM jordvarmepumpe

  Enestående ydeevne: Vaillant introducerer en ny og effektiv jordvarmepumpe til større byggeprojekter

  Den nye geoTHERM perform jordvarmepumpe fra Vaillant er udstyret med så kraftig en ydeevne, at den kan efterleve behovene for varme i større moderniserings- og byggeprojekter.

  Salget af varmepumper buldrer derudaf og varmepumpeteknologien er nu en af de vigtigste vækstparametre i branchen.

  I den forbindelse præsenterer Vaillant den nye jordvarmepumpe, geoTHERM perform, som anvender den omgivende energi i jorden til opvarmning. En varmepumpe, der er skabt til og for fremtiden.

  Foruden imponerende energieffektivitet og høj ydeevne, kan geoTHERM perform også levere en stor variation af outputs og det er muligt at installere systemet i kaskade op til 624 kW. Således kan næsten ethvert opvarmnings- og varmtvandsbehov dækkes.

  Udviklet til større anlæg
  geoTHERM perform er på baggrund af sin fremragende ydeevne og effektivitet i første omgang tiltænkt større ejendomme og byggeprojekter, såsom lejlighedskomplekser og erhvervsejendomme.
  En ting er i hvert fald sikkert: geoTHERM perform muliggør en effektiv varme-og varmtvandsforsyning til cirka 15.000 m2 boligareal (ved 40W/m2).

  Høj fremløbstemperatur
  Takket være en fremløbstemperatur på op til 65° C vil geoTHERM perform også være velegnet til husstande med radiatorer.
  Så selvom geoTHERM perform især er tiltænkt nye bygninger, fremstår varmepumpen også ideel til både større og mindre moderniseringsprojekter, og er det oplagte valg, når det kommer til udskiftning af ældre jordvarmepumper.


  Godt for miljøet og elregningen
  Varmepumpeteknologien har længe tilgodeset miljøet sammenlignet med klimatunge alternativer. Det kommer bl.a. til udtryk ved, at solen bl.a. gennem opvarmning af jorden leverer 75% af den energi, som er nødvendig til opvarmning og varmtvandsproduktion fra varmepumpen.
  Derfor får du med geoTHERM perform en utrolig effektiv varmepumpe med energimærke op til A+++, der garanterer høj nyttevirkning og lavt elforbrug. Højeffektive pumper for brine og varmekreds er også medvirkende til det meget lave strømforbrug. Både miljøbelastningen og varmeregningen vil derfor være minimal.
  Alle Vaillants varmepumper kan nu også bryste sig ved at være ”Smart Grid Ready”, som betyder, at de kan integreres på et intelligent strømnet, hvilket er ensbetydende med mere overkommelige elpriser.

  En varmepumpe med mange løsninger
  Alle systemkomponenterne til geoTHERM perform kan leveres fra Vaillant. Således kan der tilbydes komplette løsninger til opvarmning og varmt vand i alle typer ejendomme.
  Varmepumpen kan f.eks. også integreres i et hybridsystem. Den problemfri interaktion, uanset valgte løsning, sikrer dermed pålidelig drift. Der er altså et utal af muligheder forbundet med installationen af geoTHERM perform.

  Nem installation og bedste kvalitetsstandarder

  Nem installation og bedste kvalitetsstandarder
  Vaillant har endnu engang gjort montering og installation så let som muligt. I geoTHERM performs tilfælde kan dette ske enkelt og hurtigt.

  Når geoTHERM perform først er installeret, er du garanteret en varmepumpe med et robust design parret med langvarig drift og levetid. Samtidig vil varmepumpeanlægget kræve minimal vedligeholdelse og opsyn. Det hele sker på baggrund af test under ekstreme klimatiske forhold. Du kan derfor væresikker på, at hele varmepumpesystemet fungerer problemfrit i samspil mellem de tilhørende systemkomponenter.
  250.000 installerede Vaillant varmepumper på verdensplan er ikke til at tage fejl af.

  Vaillant – geoTHERM perform

  • Fremløbstemperatur på op til 65° C
  • Kaskade mulig op til 624 kW
  • Lang levetid og stabil drift takket være høj kvalitet og robust konstruktion
  • Passiv køling muligt via tilbehør
  • Pumper og ekspansionsbeholder er allerede integreret i 25 kWvarmepumpen
  • Styring til to varmekredse er integreret som standard
  • Op til 18 varmekredse som kan styres med udvidelsesmodul
  • Yderligere systemtilbehørr for passiv køling: varmeveksler, ekstra føler, fordelingsventil, rørledninger med kondensisolering.


  Vaillant varmepumpe
  Luft-til-vand-varmepumpe fra DVI Energi

  Mere tid og færre bekymringer

  Fik mere tid og færre bekymringer
  Fik varmepumpen i august – det er allerede et kæmpe hit”. Sådan fortæller Silje, der bor med manden Lars og deres snart 2-årige datter på et nedlagt landbrug i Skarp Salling.

  I august 2019 fik Silje og Lars deres nye luft-til-vand-varmepumpe fra DVI Energi. Allerede tre måneder senere fortæller de, at varmepumpen er et kæmpe hit i den lille familie. “Bare det at der er varmt hele tiden, er en luksus”, fortsætter Silje.

  Lars og Siljes første møde med DVI varmepumper var gennem Siljes forældre, der allerede havde haft stor succes med og glæde af løsningen, hvilket Silje uddyber: “De har haft varmepumpe gennem fem vintre, og det har fungeret. Vi kunne ligesom også se, hvad deres strømregning endte med – så var det lidt nemmere at lave en copy-paste”.

  Selvregulerende varme sparer tid og bekymringer
  Da Silje og Lars købte deres nye hjem, var det med et forholdsvis nyt fastbrændselsfyr, og de oplevede hurtigt, at det ikke var optimalt med et spædbarn. “Der skulle vi fyre syv gange om dagen. Det passede ikke mega godt med at have en lille datter og 37 timers arbejde”, erfarer Silje, som også peger på, at det ikke var optimalt at skulle lægge deres datter for at hente brænde, fyre op og komme ind igen og lugte af røg.

  Derfor har en DVI varmepumpe også hjulpet parret. “Med brændselsfyr var der altid høj varme på hele tiden jo – nu vi har fået pumpe, så den slår selv fra” siger Lars, hvortil Silje supplerer: ”Så vi laver heller ikke noget spildvarme, som vi ikke får brugt”.

  Det tog kun 3 mænd 3 dage at installere
  Mens Lars viser de store forandringer, der er sket i det forhenværende fyrrum, fortæller han, at det kun tog VVS’eren 3 dage og 3 mænd at installere familiens nye DVI varmepumpe. Hertil tilføjer han, at selve leveringen fra DVI var upåklagelig: “Fragtmanden havde sat den (varmepumpen red.) inde i laden, så det var også super service fra DVI jo”.

  Naturligt og neutralt design
  Til spørgsmålet om, hvad parret synes om varmepumpens udseende, kalder Lars deres luft-til-vand-varmepumpe rigtig naturlig, og Silje tilføjer, at den samtidig er fint neutral.

  Investering i fremtiden
  Silje og Lars kalder deres nye varmepumpe en investering i fremtiden: “Det var en beslutning med tanke om, at vi nok skal bo her de næste 30 år”, fortæller Silje, der er glad for, at de har taget beslutningen nu og ikke senere. Lars opridser også slutteligt de vigtigste grunde til, at de har valgt varmepumpen: “De store hovedpunkter er jo – fremtidssikret, at skåne naturen og så tid”, siger Lars og lægger stort tryk på tid, som en af de altafgørende fordele ved varmepumpen. Parret mener netop, at en overskyggende fordel helt sikkert er den ekstra tid, de får og de færre bekymringer. Tid, som de hellere vil bruge sammen med deres datter.

  Vi kan i hvert fald anbefale det til andre børnefamilier også – for det fungerer”, forklarer Lars.

  Der er ingen tvivl om, at familien fra Skarp Salling er glade og tilfredse med, at de valgte at få en varmepumpe fra DVI.

  Kilde: https://www.dvienergi.com/privat/referencer/lars-og-silje

  Sky Rocket Your Agency Income
  Get Our Free Guide to
  Ønsker du et uforpligtende tilbud?
  Udfyld formularen her
  Sky Rocket Your Agency Income
  Get Our Free Guide to
  Prøv vores varmepumpe
  og få et hurtigt overblik over, hvad du kan spare med en bæredygtig varmepumpeløsning.
  👇 Beregner 👇